Információk

A legfontosabbak

Korfa népesedési hírlevél célja, hogy közérthető formában ismertessen aktuális demográfiai kérdéseket.

A kiadvány online formában szabad hozzáférésű, tehát a számok szabadon letölthetőek, másolhatók, terjeszthetők, kereshetők, hivatkozhatóak az eredeti forrás pontos megjelölésével.

Minden, a Korfában publikált cikk, tanulmány (beleértve minden adatot, képet, kiegészítő fájlt) kívülről hivatkozható, keresők által átfésülhető cikk adatbázisokban teljesen ingyenesen felhasználható, amennyiben a forrást és a kiadót megjelölik.

A hírlevélről

A KSH Népességtudományi Kutatóintézet kiadványa aktuális demográfiai kérdésekről. A népesedési hírlevelet 2000-ben alapították, azóta minden évben több számmal jelentkezik, melyekben rövid, közérthető írásokat közölnek egy-egy fontosabb demográfiai problémáról.

A kiadvány megrendelése

A Korfa hagyományos, nyomtatott, postai úton terjesztett változata megrendelhető Szerkesztőségünkben Törő Ágnes terjesztőnél. Ilyen igényét jelezze a toro@demografia.hu e-mail címen.

Mivel a szerkesztő és a szerzők örülnek minden típusú (oktatási célú, sajtó célú stb.) további hasznosításnak , az egyes számok szövege és ábrái továbbszerkeszthető formátumban  A Korfa hagyományos, nyomtatott, postai úton terjesztett változata megrendelhető Szerkesztőségünkben Törő Ágnes terjesztőnél. Ilyen igényét jelezze a (06-1) 345-66-31-es telefonszámon, vagy a toro@demografia.hu e-mail címen.

Mindazon érdeklődők, újságírók, politikusok stb. számára, akik ezt az igényüket előzetesen jelzik, a honlapra történő felkerülés előtti munkanapon e-mailben elküldjük az az aktuális számot. Az ilyen igényeket jelezze Monostori Judit szerkesztőnek a monostori@demografia.hu e-mail címen.

A folyóirat története

A Korfa a KSH Népességtudományi Kutatóintézet 2000-ben alapított magyar nyelvű népesedési hírlevele aktuális demográfiai kérdésekről. Alapító szerkesztő: Daróczi Etelka. Az Korfa online kiadása a 2009/3-as számmal indult, azóta az online és a nyomtatott változat párhuzamosan, lényegében megegyező tartalommal jelenik meg.