Információk

A legfontosabbak

A Történeti Demográfiai Évkönyvek online változata szabad hozzáférésű, ami a következőket jelenti:

A honlapon közzé tett cikkek, tanulmányok szabadon letölthetők, másolhatók, terjeszthetők, kereshetők, hivatkozhatóak az eredeti forrás pontos megjelölésével.

Minden, a Történeti Demográfiai Évkönyvekben publikált cikk, tanulmány (beleértve minden adatot, képet, kiegészítő fájlt) kívülről hivatkozható, keresők által átfésülhető, felhasználható cikk adatbázisokban teljesen ingyenesen, amennyiben a forrást és a kiadót megjelölik.

Fontos megjegyzés:
A cikkek tanulmányok jogai a kiadó tulajdonában vannak, így azok máshol (weboldal, CD, vagy bármilyen más digitális forrás) történő megjelentetése csak a kiadó előzetes engedélyével lehetséges.

A kiadványról

Az Intézet Történeti Demográfiai Évkönyv sorozata 2000 és 2008 között jelent meg hat kötetben. A Történeti Demográfiai Füzetek című sorozat folytatásaként az Évkönyv a magyarországi demográfiai kutatások ösztönzője és publikációs lehetősége volt. Teret adott tapasztalt kutatók tanulmányainak (Benda Gyula, Eiben Ottó, Faragó Tamás, Kubinyi András és sokan mások), de publikációs lehetőséget adott pályakezdő kutatóknak is. 2001-es kötete a történeti demográfiai kutatások reprezentatív képét adja egy 2000. évi konferencia előadásainak publikálásával, míg a 2005-ös szám tematikus volt, a halandósági krízisek kérdésére összpontosított.

A kiadvány megrendelése

A honlapon közzé tett tanulmányok szabadon hozzáférhetőek. A kötetek megrendelhetők az nki@demografia.hu e-mail címen, vagy előzetes egyeztetést követően megvásárolhatóak a szerkesztőségben:

KSH Népességtudományi Kutatóintézet
Budapest, 1024 Buday László utca 1-3.